Päivä

02. - 30.04.2022
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Tuuli Autio: Kiitoksia

KIITOKSIA

Veistoksia puusta ja rukkasista

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli, Turku 2. – 30.4.2022

Tuuli Aution näyttelyn teema on kiitollisuus. “Teosteni kautta kiitän kohtaamisista, työstä ja elämästä, rakkaudesta ja rauhasta”, taiteilija kuvaa.

Aution veistokset ja reliefit eli kohokuvat on tehty puusta ja kierrätysmateriaaleista. Pelkistettyjen puuveistosten lähtökohtana on ihmisen arka ja vajavainen puoli. Toisaalta läsnä on myös toiveikkuus ja toipumisen mahdollisuus. Abstrakteissa reliefeissä taiteilija tarkastelee puun luonteen, erilaisten veistojälkien ja värien vuoropuhelua. Temperavärit hän hiertää pigmenteistä, öljyistä ja kananmunista.

Suuret veistokset on tehty puhki käytetyistä työrukkasista, jotka ovat kuin käsiä, voimakas metafora koskettamisesta, kohtaamisesta, käsittämisestä. Teokset antavat arvoa työlle ja tekeväiselle elämäntavalle. Kaikki teosten rukkaset ovat kuluneet Aution perheen käytössä. Muistio-teoksessa vaikuttaa ajatus, että käsillä voimme tehdä paljon hyvää yhdessä. Ympyrämuoto kuvaa maailmankaikkeutta ja iankaikkisuutta; toki sen voi nähdä myös vuodenkiertona, aurinkona, kruununa tai seppeleenä.

Kuvataiteilija Tuuli Autio työskentelee puun kanssa yhteistyössä ajatuksella, että puun luonne ja taiteilijan ilmaisu vaikuttavat taiteessa rinnakkain. Pitkä monipuolinen työkokemus puun parissa ravitsee taidetta ja auttaa tuntemaan puuta syvästi. Puun ja metsän kanssa työskennellessä oma pienuus ja keskeneräisyys heijastuvat kontrastina puun suuruutta ja viisautta vasten, mikä saa kuuntelemaan ja kunnioittamaan puuta kiitollisena.

Taiteilija on tavattavissa Taidekappelissa:

su 10.4. 2022 klo 12 – 15 (Matias Karin kitarakonsertti klo 13.30)

la 30.4.2022 klo 13 – 15. Tervetuloa!

Tuuli Autio p. 050 053 0735, TUULIAUTIO.FI@GMAIL.COM

WWW.TUULIAUTIO.FI