Päivä

02. - 29.11.2023
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Tuula Vehanen: Fragile

Tuula Vehasen valokuvataidetta Turun Taidekappelissa marraskuussa

Näyttely Pyhän Henrikin ekumeenisessa Taidekappelissa Turussa 2.–29.11.2023. Avajaiset keskiviikkona 1.11. kello 18, tervetuloa!

Tuula Vehasen työn juuret ovat pienellä saarella meren äärellä, minne hän tuntee vahvasti kuuluvansa. Yhteenkuuluvuus ympäröivän luonnon kanssa ja vääjäämättömän muutoksen seuraaminen aitiopaikalta synnyttävät hänessä huolta ja surua tulevaisuudesta sekä menetyksestä, jonka kohtaamme ilmaston muuttuessa.

”Kuvissani läsnä ovat elämän sekä ihmisen ja luonnon suhteen haavoittuvuus ja hauraus mutta myös kaiken pohjalla oleva resilienssi ja elinvoima. Luonnolla, kuten kuvillakin, on kyky parantaa sekä voimaannuttaa ja luoda toivoa”, Vehanen näkee.

Pyhyys on yhteiskunnassamme pitkälti peittynyt kiireen ja kaupallisuuden alle. Luonto tulisi nähdä pyhänä sen sijaan, että sen arvo mitataan tuotannon välineenä.

”Ehkä kuvieni kautta voi nähdä ripauksen vanhoja myyttejä, tuntea yhteenkuuluvuutta menneeseen ja tulevaan, hiljentyä vaalimaan pyhyyttä”, hän toivoo.

”Emme tarvitse uusia maisemia, tarvitsemme uudet silmät.” – Marcel Proust

Tuula Vehanen Vantaalla asuva valokuvaaja ja valokuvataiteilija.

”Taide on minulle pyrkimystä dialogiin ja tärkeiksi kokemieni asioiden nostamista esille. Taiteen ja estetiikan avulla voi kommunikoida yli kielirajojen ja luoda yhteisöllisyyttä”, hän kuvailee.

Luonto sekä ihmisen ja luonnon vuorovaikutus ovat Vehasen työn keskeisiä elementtejä.

”Minua kiinnostavat myös kulttuurin ja politiikan rajapinnalla olevat ilmiöt sekä vähemmistöjen asema. Näitä aiheita olen käsitellyt muissa töissäni”, hän kertoo.

Sarastus

Lumous

Haltija

Tuula Vehanen, p. +358 400 332 232

tuula.vehanen@pp.inet.fi

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku

Avoinna ti–ke ja pe 11–15, to 11–18.30, la–su 12–15 Toiminnanjohtaja Aira Kuvaja, p. 0440 550 370, taide.kappeli@gmail.com