Päivä

02. - 27.02.2022
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Tiina Lempiäinen-Trzaska ja Minja Revonkorpi: Tuulen laulu

Tuulen laulu – lähiluonto ja elinympäristö vertauskuvina perimmäisestä todellisuudesta

 Kristiina Lempiäinen-Trzaska ja Minja Revonkorpi

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli 2.–27.2.2022

Tuulen laulu -näyttelykokonaisuuden maalauksia yhdistävä teema on lähiluonnon ja elinympäristön tulkitseminen ajan ja muuttuvien olosuhteiden lähtökohdista. Allegoriset elementit kertovat maailmasta, jonka voimme nähdä vertauskuvana henkilökohtaisesta kokemuksesta sekä perimmäisestä todellisuudesta. Teokset tuovat näkyväksi sellaista, mitä haluamme ymmärtää ja muistaa. Kokonaisuus symboloi selittämättömiä asioita, elämän sellaisia puolia, jotka ovat konkretian ulottumattomissa.

Maailma on tuulinen paikka, mutta se laulaa meille kauniisti, kun osaamme kuunnella.”

Molemmat taiteilijat ovat jyväskyläläisiä. Minja Revonkorpi on valmistunut Lahden taideinstituutista kuvataiteilija amk:ksi ja Jyväskylän yliopistosta FM, taidekasvattajasi. Hän on toiminut Jyväskylän Taiteilijaseuran aktiivina jo vuosia. Hänelle      on maalatessa tärkeää maailmojen luominen, erilaisiin tunnelmiin ja väreihin sukeltaminen. Revonkorpi kutsuu katsojan mukaan tunteeseen tai muistoon, joka voi muodostua katsojallekin kokemuksena hyvin henkilökohtaiseksi.

”Taiteella on itseisarvoa arjen ylläpitäjänä ja vahvistajana.”

Kristiina Lempiäinen-Trzaskalla on kuvataiteilijan Master of Arts -tutkinto (Purdue University, Indiana, USA 1987), taidemaalauksen erikoistumisopinnot (Lahden taideinstituutti, 2002) ja Taiteen maisterin tutkinto (Aalto-yliopisto, 2014). Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän toimii oman alan luottamus- ja opetustehtävissä. Hän luottaa taiteen itseisarvoon arjen ylläpitäjänä ja vahvistajana. Hän on kiinnostunut aikakausien ja elämän kerroksellisuudesta sekä kokemusten maisemallisuudesta – siitä, miltä maailma näyttää, kun se tuntuu. Jäljet kankaalla muistavat. Senkin, että viiva tanssii ja väri on ovi jonnekin.

Kristiina Lempiäinen-Trzaska 050 5902595, klt.tiinalt@gmail.com

Minja Revonkorpi p. 040 518 0127, minja.revonkorpi@gmail.com

MInja Revonkorpi: Ymmärrys

Kristiina Lempiäinen-Trzaska: Kaipauksen kosketus