Päivä

27.05.2024
Päättynyt!

Aika

17:00 - 20:00

Stressinhallinnan polku -ilta

Hyvä stressi auttaa parantamaan suoritusta, mutta pitkittynyt stressi alkaa muodostua haitalliseksi terveydelle ja hyvinvoinnille. Tervetuloa Stressinhallinnan polku -iltaan ottamaan talteen keinot, joilla voit hallita stressiäsi ja parantaa hyvinvointiasi. Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma järjestetään Meri-Karinassa (Seiskarinkatu 35, Taidekappelin naapurissa) maanantaina 27.5. klo 17.00–20.00. 

Syöpään sairastuminen voi käynnistää stressitilan, joka muuttuu noidankehäksi, jossa ahdistavat ajatukset ja pelko ylläpitävät stressitilaa. Pitkäkestoinen stressi puolestaan vaikeuttaa terveiden elintapojen ylläpitämistä. Stressikierteen katkaiseminen onkin osa keskeisiä hyvinvoinnista huolehtimisen taitoja. Hyvä itsetuntemus auttaa säätelemään omia voimavaroja, ja mielen ja elimistön reaktioista voi oppia tunnistamaan, milloin stressi muuttuu kuormittavaksi.

Tapahtumassa stressiä ja sen hallintaa lähestytään monesta eri näkökulmasta. Ratkaisukeskeisen lyhytterapeutti Minna Vuolan aiheena on hyvä uni. Vuola kertoo, millainen merkitys unella on terveydelle ja hyvinvoinnille ja millaiset elämäntavat auttavat meitä nukkumaan paremmin.

Freeskilaskijan, turkulaisen ammattipuhuja Pekka Hyysalon aiheena on ”FightBack – Minun tarinani”. Hyysalon alkuvaiheessa ollut ammattilaisura päättyi vakavaan loukkaantumiseen Ylläksen laskettelurinteessä vuonna 2010. Onnettomuuden seurauksena hän sai hengenvaarallisen aivovamman. Vakavan onnettomuuden jälkeen Pekka oli vaikean valinnan edessä – joko hän luovuttaa tai taistelee. Hän päätti taistella. Vastoin kaikkia synkkiä ennusteita hän kuntoutui itsenäiseen elämään.

Vuonna 2013 Pekka perusti FightBackin, josta kehittyi Pekalle uusi elämäntehtävä. FightBackilla hän haluaa auttaa päävamman saaneita sekä muita haasteellisissa tilanteissa olevia. FightBack – taistelu takaisin elämään välittää toivoa, tahdonvoimaa, myönteistä ajattelua ja periksiantamattomuutta kaikille vaikeassa elämäntilanteessa oleville.

Luentojen seuraamisen lisäksi voit pysähtyä polun varrella oleviin kokeilupisteisiin:

• jätä kädenjälkesi yhteistaideteokseen

• kohtaa luonto hyvän mielen luontopolulla

• viritä kaikki aistit käyttöösi Aistihuoneessa

• keskity hetkeen Mindfulness-harjoituksessa

• päästä irti kehon kireyksistä Mindful Body -tunnilla (ilmoittautuminen ennakkoon paikan päällä)

• löydä keinoja tunteiden käsittelyyn tunnetaitopajassa

• syvärentouta kehosi ja mielesi äänimaljarentoutuksessa Taidekappelissa

• laita tsemppiseinän positiiviset viestit kiertämään

• anna runonlausujan tehdä sinusta runomuotokuva

Pääset myös tutustumaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistykseen, Turun paikallisosastoon, Mieli Lounais-Suomen mielenterveysyhdistykseen sekä Pihlajalinnaan.

Ravintola Kippo on avoinna! Myynnissä on keittiön omia tuotteita paikan päällä nautittavaksi ja kotiin viemisiksi.

Iltaa juontaa Tutta Carpelan.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lounais-Suomen Syöpäyhdistys & Läntinen Syöpäkeskus.