Päivä

02. - 26.02.2023
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Maria Pihl: Jumalan kukat

Värejä, tunteita, pyhyyden ja ihmisyyden kokemuksia Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa Turussa 2. – 26.2.2023

Maria Pihl (s. 1981) on jyväskyläläinen taidegraafikko, tarkemmin sanottuna puupiirtäjä, joka toteuttaa puupiirroksensa katoavan laatan tekniikalla. Töissä näkyy vahvoja viitteitä ikonitaiteeseen ja symbolismiin.

Maria Pihlin teokset ovat hyvin tunnistettavia ja omaleimaisia. Hänet tunnetaan runsaista väreistä, joilla on myös symbolinen merkitys. Sattumalla on vahva rooli tämän intuitiivisen taiteilijan töissä, Pihlillä ei aina välttämättä ole selkeätä kuvaa työn lopputuloksesta, vaan se syntyy työskentelyprosessin aikana.

Teosten teemat ja aiheet käsittelevät ihmisyyttä, mielentiloja ja tunteita, joita hän yleensä kuvaa ihmis- ja eläinhahmoilla. 

Maria Pihl valmistui kuvataiteilijaksi LAB-ammattikorkeakoulusta keväällä 2020, ja on siitä lähtien toiminut aktiivisesti kentällä pitäen yksityisnäyttelyitä ja osallistuen ryhmänäyttelyihin. Hän työskentelee Jyväskylässä grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa, jossa hän myös opettaa eri grafiikan tekniikoita.

Maria Pihl tuo Turun taidekappeliin laajan kokonaisuuden töitään, joista osa on täysin uusia ja osa hieman vanhempia, jotka eivät vielä ole olleet esille muissa näyttelyissä. Avajaiset pidetään keskiviikkona 1.2.2023 klo 17.30.

Maria Pihl puh. 044 525 1731, kikiriki.maria@gmail.com

Viidakossa
Jumalan kukat