Päivä

23.05.2021
Päättynyt!

Aika

15:00 - 16:00

Konsertti ”Per speculum in enigmatae” – ruusuristiläisiä säveltäjiä

Konserttisarja Per speculum in enigmatae juhlistaa ruusuristiläisiä säveltäjiä, Erkki Melartin, Helvi Leiviskä, Juhani Pohjanmies ja Ahti Karjalainen. Konserttisarja on osa Ruusu-Risti ry:n 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Konserttiohjelmisto koostuu näiden neljän säveltäjän teoksista, he olivat aikalaisia keskenään, he olivat mestari ja oppipojat, sillä Leiviskä, Pohjan-mies ja Karjalainen olivat Melartinin sävellyksen ja musiikinteorian oppilaita.

Konserttisarja on nimetty Erkki Melartinin latinankielisen pianosarjan mukaan, nimi on lainaus Paavalin 1. Korinttilaiskirjeestä 13:12, Kuvastimesta, arvoituksen tavoin. Konserttisarjan oh-jelmistovalinnoilla jatkamme ruusuristiläistä esittävää musiikkiperinnettä, kuvastimen tavoin ne heijastavat säveltäjien henkisyyttä ja ruusuristiläisyyttä.

Konserttisarja toteutetaan rakkaudesta musiikkiin, se juhlistaa suomalaista musiikkia tuomalla esiin suomalaisia säveltäjiä sadan vuoden takaa. Mutta konserttisarja juhlistaa myös tätä päi-vää, juuri tätä sinun hetkeäsi, kun kuuloaistisi avulla ylität näkyvän aineellisuuden rajan ja luot yhteyden elävään musiikkiin.

Tätä päivää juhlistavat myös konserttisarjan toteuttavat nuoret muusikot. Konserttisarjan taiteellisesta suunnittelusta ja tuottamisesta vastaa pianisti Pinja Ukkola. Hän opiskelee pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa eli samassa suomalaisen musiikkikulttuuri kivijalassa missä myös kaikki konserttisarjan säveltäjät ovat opiskelleet, esiintyneet, opettaneet, rehtoroineet tai kirjastoa ja nuotistoa hoitaneet.

Pääsymaksu 10 € / 5 €. Lippuvaraukset ja tiedustelut: Aija Tuukkala, puh. 044 0623 145 tai
aija.tuukkala@kolumbus.fi