Päivä

01. - 07.07.2020
Päättynyt!

KOE AINUTLAATUINEN OBERAMMERGAUN PASSIONSPIELE, ”KÄRSIMYSNÄYTELMÄ” KESÄLLÄ 2020

KOE AINUTLAATUINEN OBERAMMERGAUN PASSIONSPIELE, ”KÄRSIMYSNÄYTELMÄ” KESÄLLÄ 2020

Upeissa alppimaisemissa sijaitseva pieni Oberammegaun kylä on Passionspielen eli kärsimysnäytelmän tapahtumapaikkana joka 10. vuosi. Tämä harvinainen spektaakkeli esitetään jälleen vuonna 2020. Oberammergauta kuten monia muitakin paikkoja ravisteli rutto 1600-luvun alkupuoliskolla. Kyläläiset antoivat lupauksen esittää kärsimysnäytelmää, mikäli kylä säästyisi ruton uhreilta. Näin on tehty aina vuodesta 1633 eli jo lähes 400 vuoden ajan.

Matkan alustava aikataulu:

1.8.2020, lauantai

Kuljetus Turun ja Kemiönsaaren alueelta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta Finnairin lento Müncheniin. Perille päästyämme Launokorven bussi ja matkanjohtaja on ryhmää vastassa, ajamme Münchenin ohi kaupungin eteläpuolelle, Starnberger–järven maisemiin. Majoittuminen Hotel Vier Jahreszeiteniin, yhteinen ruokailu.

2.8.2020, sunnuntai (ajomatka on noin 90 km)

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Etu-Alppien kauniita maisemia. Pistäydymme mahdollisesti myös Wieskircher-pyhiinvaelluskirkossa (UNESCO).  Matka jatkuu edelleen lähistöllä olevaan Oberammergaun kylään. Kuulemme tarinoita kärsimysnäytelmän historiasta ja saamme tutustua tähän idylliseen paikkaan. Lounas nautitaan ennen näytelmän alkua ja väliajalla (kesto on kolme tuntia) meillä on illallinen. Näytelmä jatkuu aina noin klo 22.00 asti, kuljetus hotellille.

3.8.2020, maanantai (ajomatka on noin 290 km)

Tänään jätämme taaksemme kuvankauniit maisemat ja ajamme osittain Saksan tunnettua matkailureittiä, Romantische Strassea eli romanttista tietä pitkin, joka ohittaa pieniä idyllisiä kyliä ja kaupunkeja. Iltapäivällä saavumme ihastuttavaan Rothenburg ob der Tauberiin, joka on yksi Saksan idyllisimmistä matkailukaupungeista. Kaupunkia ympäröi mahtavat muurit ja vanhoja rakennuksia on ilo katsella. Majoittuminen hotelli Rothenburgerhofiin. Päivällinen nautitaan Rothenburgin vanhassa keskustassa.

4.8.2020, tiistai (ajomatka on noin 300 km)

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Eisenachin kaupunkia. Aluksi vierailemme Vierzehnheiligenin yltäkylläistä rokokoota edustavassa pyhiinvaelluskirkossa.  Matkamme kulkee keskisessä Saksassa kauniiden kumpuilevien maisemien läpi. Eisenach on tunnettu Lutherista ja Wartburgin linnasta sekä Johann Sebastian Bachista, joka asui lapsuutensa täällä. Tutustumme kaupunkiin ja majoitumme Hotel Haus Heinsteiniin. Illallinen hotellissa.

5.8.2020, keskiviikko (ajomatka on noin 430 km)

Aamiainen hotellissa. Tämän päivän matkustamme Pohjois-Saksaan. Vierailemme Cellen kaupungissa, joka on tunnettu hienoista ristikkotaloistaan. Hampurissa pidämme tauon Suomen merimieskirkolla, jossa saamme kuulla kirkon toiminnasta ja nautimme samalla kahvit. Illaksi päädymme vanhaan hansakaupunkiin, Lübeckiin. Tutustumme kaupungin historialliseen keskustaan ja ruokailemme. Noin klo 21.30 siirrymme vieressä sijaitsevaan Travemündeen, teemme viime hetken ostokset ja nousemme Finnlinesin laivaan, joka lähtee yöllä kohti Helsinkiä. Majoittuminen B-luokan sisähytteihin.

6.8.2020, torstai

Tämän päivän vietämme Itämeren aalloilla. Nautimme laivan tarjoamat ateriat ja halukkaat voivat saunoa ja testata laivan kuntosalia. Täältä löytyy myös kauppa ja miellyttävät yleiset oleskelutilat.

7.8.2020, perjantai

Aamiainen laivalla. Kello 9.00 saavumme Helsinkiin ja Vuosaaren satamaan. Ajo Helsingistä kotiseuduille.

Matkan hinta on noin 2.130 € / hlö

Hintaan sisältyy:
-lentomatka
-bussimatkat
-laivamatkat, B-luokan hytissä
-ateriat laivalla
-hotelliyöpymiset aamiaisella
-puolihoito (yksi ateria / päivä, paitsi Oberammergaun päivänä on lounas+päivällinen)
-sisäänpääsyt kohteisiin
-pääsylippu kärsimysnäytelmään
-matkanjohtajan palvelut, matkanjohtajana toimii Jouni Elomaa.

Huomioittehan, että matkan hinnasta Oberammergaun-paketin (majoitus, ruokailu ja kärsimysnäytelmä) osuus on noin 500 euroa. Lisäksi toinen hintaan vaikuttava tekijä on Finnlines, jolla on juuri tuolloin kallein sesonki (n. 400 euroa / hlö).

Huom: lopullinen hinta on tiedossa 1 vuosi ennen matkan ajankohtaa. Hinta voi siis muuttua vielä +-50-100 € / hlö. Tämä johtuu siitä, että lentolippujen hinnat ja saatavuus on tiedossa aikaisintaan vuosi ennen matkaa.

Matkaan ilmoittautuminen & maksu- ja peruutusehdot:

Matka maksetaan J & M Launokorpi Oy:n tilille Nordea FI58 16383000 000374, viitenumero 135881.
Ilmoittautuessa matkalle maksetaan varausmaksuna 150 € / hlö (peruutustapauksissa ei palautusta). Seuraava maksupäivä on 20.1.2020, jolloin maksetaan 100 € / hlö (peruutustapauksissa ei palautusta). Loppumaksu matkasta maksetaan 15.4.2020 mennessä.

Matka peruuttaminen:
Tämän matkan osalta käytössä on J & M Launokorven peruutusehdot, jotka koskevat ainoastaan Oberammergaun matkoja.  Tiukkojen peruutusehtojen osalta suosittelemme lämpimästi riittävän kattavan matkavakuutuksen hankkimista jo hyvissä ajoin.

Mikäli matka peruutetaan ennen 15.4.2020, peruutusmaksuna menee aiemmin maksetut 250 € / hlö. Mikäli matka peruutetaan 15.4.2020 jälkeen, mutta ennen 20.6.2020, peruutusmaksuna menee 1.100 € / hlö. 20.6.2020 jälkeen tehdyissä peruutuksissa ei ole palautusta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja matkasta:

J & M Launokorpi Oy
INFO@LAUNOKORPI.COM
040 5417 033 / Kaisa
0400 323 488 / Riitta