Päivä

03. - 30.05.2024
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Kirsti Lento: Kivisen kadun madonna ja muita naishahmoja

Taidenäyttely Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa Turussa 3. – 30.5.2024. Avajaiset pe 3.5. klo 18 – 20, tervetuloa!

”Nainen istui kivisen kadun talon ulko-oven syvennyksessä; hyvin kaita olemus, pitkät sormet, musta pitkä tukka. Olemus lumosi minut, seisoin kapean kadun toisella puolella Firenzessä. Vanha nainen tuli puhumaan tämän naisen kanssa ja nainen nosti kasvonsa ylöspäin. Seuraavana vuonna sama nainen käveli minua vastaan samoilla tienoilla. Tästä kohtaamisesta sai alkunsa ensimmäinen kapea. puulle maalattu teos; Kivisen kadun madonna. Kadun nimi oli Pietrapiena”, Kirsti Lento kuvailee.

Lenton teosten syntyyn ovat vaikuttaneet myös sodat, joita hänen elinaikanaan on käyty ja käydään – Algeria, Afganistan, Lähi-itä, Jugoslavian pirstoutuminen, Ukraina ja monet muut alueet. Ahneus ja vallan väärinkäyttö on tavallista. Naisista ja lapsista on tehty kauppatavaraa.

Ahdistuksen tunteesta saivat alkunsa myös teokset toivosta sekä luottamuksesta selviytymiseen.

”Oman elämäni kipupisteet kuin myös ilon ja rakkauden tunteet heijastuvat teoksiin. Ilman yötä ei ole päivää, ilman pimeyttä ei huomaa valon saapumista”, taiteilija toteaa.

Yhteystiedot

Kirsti Lento p. 040 575 3383, kirsti.lento@gmail.com

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku

Avoinna ma–ke ja pe 11–16, to 11–18.30, la–su 12–15

Pääsymaksu 5 €, avajaisiin on vapaa pääsy

Toiminnanjohtaja Aira Kuvaja, p. 0440 550 370, taide.kappeli@gmail.com