Päivä

02. - 31.08.2021
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Katja-Maaria Kaskinen: Pulssi

Näyttelyssään Katja-Maaria Kaskinen tutkii vierauden kokemusta, joka on mahdollista kohdata myös itsessään. Vierastaminen ei sinänsä kerro onko sen kohde hyvä tai paha, turvallinen tai vaarallinen. Se kertoo kokijasta. Vieras voi olla haavoittava ja outo, jotakin, joka horjuttaa omaa uskomusjärjestelmää ja ymmärryksen perusteita suhteessa itseen ja todellisuuteen.

Hämmentämällä se voi johtaa totuuden äärelle, sen, mikä elää omasta ymmärryksestä riippumatta.

”Tutkin tätä käsitteitä pakenevaa vieraudenkokemusta keräämällä visuaalisia viitteitä kaoottisen luonnon epäjärjestyksestä. Käytän sekatekniikkaa. Eri materiaalien kosketuksessa on kohtaamispinta, joka itsessään tuottaa toisilleen vieraiden elementtien välisiä jännitteitä. Yritän antautua vieraalle, tuntemattomalle oppiakseni jotain, jota en ole vielä jostain syystä ole uskaltanut tuntea ja elää, mutta joka rytmikkäänä voimana vie minua eteenpäin, toisinaan pakoon, toisinaan lähemmäs”, Kaskinen kertoo.

”Näyttely on osa pidempiaikaista tutkimustani kirkon ja nykytaiteen suhteesta, jonka jännitteessä elän pappina ja taiteilijana. Maalatessani astun tilaan, jossa sanat jäävät taakse ja elävät muistikuvissa. Putoan ajatusrakenteiden läpi perustalle, jota kutsun pyhäksi, paikaksi joka on minussa aivan pimeä, mutta tuottaa hitaasti herätessään kirkkaita kuvia.”

Avajaiset ma 2.8. klo 18, tervetuloa!

A Story Begins and Ends (Tarina alkaa ja päättyy), 120×120
Mixed media on canvas, 2019 (Sekatekniikka kankaalle)

A Familiar Stranger (Tuttu vieras), 140×120
Mixed media on canvas, 2019 (Sekatekniikka kankaalle)