Päivä

17.02.2019
Päättynyt!

Aika

13:30 - 14:30

Kappeli soi – kitarakonsertti Maria Sapelkina

Kitaristi Maria Sapelkina on viimeisen vuoden Sibelius-akatemian maisteritason opiskelija. Hän on esiintynyt sekä solistina että erilaisissa kamarikokoonpanoissa. Maria on opiskellut Timo Korhosen, Andrzej Wilkuksen, Ismo Eskelisen ja Petri Kumelan johdolla.

Sapelkinan musiikkitarina alkoi 10-vuotiaana kun hän aloitti musiikkikoulun pääaineenaan domra(venäläinen kansansoitin). 15-vuotiaana hän eksyi klassisen kitaran polulle, jolla on edelleen. Hän on kiinnostunut klassisen musiikin rinnalla myös jazz- ja kansanmusiikkiin sekä säveltämiseen. Konsertissa kuullaan muun muassa harvinaisesti Suomessa esitetty kappale Troikka- variaatiot, jotka pohjautuvat venäläiseen kansanlauluun.

Marian A-tutkinnon konsertti sisältää musiikkia eri aikakausilta. Säveltäjinä J.-S. Bach, Moreno-Torroba, Castelnuovo-Tedesco, Smith Brindle sekä venäläinen Sergei Orekhov.

Pianisti. Evliv Agakishiev opiskeli Moskovan konservatoriossa  mm. pianotaitelijan, maailmankuulun pianistin Viktor Bunin johdolla. Hän on osallistunut erilaisiin kilpailuihin sekä konsertteihin Venäjällä, Puolassa ja Italiassa.

Elvin muutti Suomeen vuonna 2012 jatko-opiskeluja varten. Suomessa, viimeisen viiden vuoden aikana hän on soittanut muutaman kerran solistina TFO:n kanssa (Rachmaninov: pianokonsertto n2 , Prokofiev: pianokonsertto n2), ja sinfonietta- orkesterin kanssa, sekä osallistunut Chopin konsertteihin Helsingissä ja lukuisissa muissa kaupungeissa. Elvin Agakishiev opiskelee tällä hetkellä Turun Taideakademiassa pianopedagogiksi. Opettajana toimii Hamsa Al-Wadi Juris Sibelius-Akatemiasta.