Päivä

03.02.2019
Päättynyt!

Aika

18:00 - 19:30

KANTAESITYS: Vaivatun vaellus -laulusarja

Elämä. Matka. Vaellus. Joskus raskasta vaivaisen vaellusta.  Usein myös suurta virkistystä ja iloa.

Viipyillessään Siionin virsien äärellä Jaakko Alatalo, Nivalassa syntynyt, Lapissa elämäntyönsä tehnyt valokuvaaja ja laulunlyömä käsikirjoittaja löysi useissa niistä merkittävää yhtäläisyyttä saksalaisen Wilhelm Müllerin runoelmaan Talvinen matka – Franz Schubertin laulusarjaan Winterreise, jopa sävelmien samanaikaiseen syntyhistoriaan.

Siionin virsien viitoittamalle vaellukselle Jaakko sai houkutelluksi säveltäjä, kirkkomuusikko Juhani Haapasalon, jonka sävelkynän piirrokset loivat viidentoista virren kokoelmasta laulusarjan Vaivatun vaellus baritonille ja pianolle.

Matkalle lähtivät mukaan laulutaiteilija Esa Ruuttunen ja pianotaitelija Risto Lauriala joiden juuret myös ovat Nivalan ja Kalajokilaakson maisemissa. Heidän ensimmäinen yhteinen esiintymisensä tapahtuikin  Nivalassa heidän ylioppilaskeväänään 1969. Yhteinen musiikkimatka on sittemmin jatkunut lukuisin konsertein eri puolilla Suomea.

Papiksi valmistuttuaan Esa toimi kymmenen vuoden ajan virassa Temppeliaukion kirkossa kunnes ammattilaulaminen vei voiton ja seurasi kiinnitys Kansallisoopperaan sekä vierailukiinnityksiä ooppera- ja konserttisolistiksi moniin isoihin oopperataloihin Keski-Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Etelä-Amerikkaan, Japaniin ja Venäjälle.

Risto toimi taiteilijauransa ohessa vuosikymmenten ajan Sibelius-Akatemiassa säestyksen lehtorina. Orkesterisolistina, omin konsertein, kamarimuusikkona ja liedpianistina hän on esiintynyt lukuisissa Euroopan maissa sekä Japanissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

Nyt kutsumme teitä kanssamme Vaivatun vaellukselle, laaksoihin ja kukkuloille. Matkaeväänä armo, matkasauvana risti.

Liput 20 euroa tuntia ennen ovelta. Väliajalla kahvia.

Ennakkovaraukset: taide.kappeli@gmail.com tai 02-2657 777.