Päivä

13.07.2022
Päättynyt!

Aika

18:00

Jorden i mig -konsertti

Jorden i mig (Maailma minussa)

HAV

Marianne Sihvonen, huilu
Alvi Joensen, kitara

Ohjelma
Jorden i mig (Maailma minussa)
Anna Berg: glacier
Ylva Fred: The Savior
Mads Emil Dreyer: Miniature 4
Ville Raasakka: Dead Wood Debris
Sunleif Rasmussen: Bird Metamorphoses

Liput ovelta 10/5 €

Teosten tilauksen ovat rahoittaneet Pohjoismainen kulttuurirahasto, Ruotsin taidetoimikunta ja Sibelius-Akatemia, Taideyliopisto.

”Inte stor plats på jorden
Jorden Stor plats
i mig”

Runo asettaa ihmisen elämän täällä maan päällä muutamalla sanalla uuteen perspektiiviin. Maapallolla ei ole emotionaalista yhteyttä meihin, mutta meille maapallo on nyt ainoa kotimme. Meillä kaikilla on epäilyksiä ja huolia siitä, mitä tapahtuu ainoalle kodillemme, jos jatkamme elämäämme tällä tavalla. Miten olemme vaikuttaneet maapalloon? Millä eri tavoin vaikutukset näkyvät monipuolisessa ja herkässä pohjoismaisessa luonnossamme? Näihin kysymyksiin vastaa viisi pohjoismaista säveltäjää eri maista ja eri elämänvaiheista musiikkinsa kautta. Jokainen säveltäjä ilmaisee huolensa jostakin ympäristöongelmasta omassa maassaan.

HAV on suomalaisen huilisti Marianne Sihvosen ja färsaarelaisen kitaristi Alvi Joensenin muodostama duo. Duo perustettiin kummankin osapuolen kiinnostuksesta herättää nykymusiikin kautta keskustelua ihmisten vaikutuksesta luontoon. Esim. multimediateos Lyssna på våra hav (Kuuntele mertamme), yhteistyössä ruotsalaisen säveltäjä Stefan Klaverdalin kanssa, käsittelee Itämeren huonontunutta tilaa viimeisen vuosisadan aikana ja inspiroi kuulijoitaan osallistumaan sen suojelemiseen. Teos kuultiin syksyllä 2021 ympäri Ruotsia ja Tanskaa esim. Itämeripäivillä tukholmalaisessa Baltic Science Center
-akvaariossa. Omien projektiensa lisäksi HAV on esiintynyt useissa konserttisaleissa ja tapahtumissa ympäri Ruotsia mm. Malmö Live -konserttitalossa, Odeumin konserttisarjassa Lundissa ja KoncertKirken -salissa Kölöpenhaminassa.