Päivä

02. - 29.11.2022
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Hanna Varis: Turun taivaan alla

Kuvataiteilija, taidegraafikko Hanna Variksen näyttelyssä nähdään pääosin enkeli- ja siipiaiheisia taidegrafiikan menetelmällä toteutettuja teoksia, jotka pysäyttävät kiitollisuuden ja hyvän äärelle.

”Kaiken tässä ajassa olevan ahdistavan, angstisen ja ruman sijaan haluan kiinnittää katseen siihen, mikä on kaunista ja ihanaa. Toivon, että teokseni pysäyttävät huomaamaan, mitä sellaista omassa elämässä juuri tällä hetkellä on, mistä voi olla kiitollinen. Arjen pienissä hetkissä voi löytää ihmeen, jos vain oivallamme kokea sen. Tartumme helposti siihen, mitä kaikkea meiltä muka puuttuu, tai jäämme kiinni vaikeisiin elämänkokemuksiin. Unohdamme elää tässä hetkessä ja juuri näiden läsnä olevien ihmisten kanssa, esimerkiksi anteeksianto on usein vaikeaa. Toivon taiteeni tarjoavan mahdollisuuden irrottautua raskaista asioista ja kääntävän huomion hyvään sekä iloon.”

Hanna Varis tunnetaan virtuoosimaisena taidegraafikkona. Metalligrafiikan työstäminen on luonteeltaan suunnitelmallista ja aikaa vievää, silti Variksen työskentelyssä grafiikan rutiinit kohtaavat intuitiivisen seikkailun. Hän kuvaa olevansa tutkimusmatkailija niin kotikaupungissa Turussa, kuin maailmallakin. Variksen taiteen materiaaleina ovat paperi ja perinteiset taidepainovärit. Hänelle on tärkeää kosketus ja kontakti materiaaliin sekä rohkeus luottaa omaan kädenjälkeen.

Näyttelyn teosten taustalla on sekä taiteilijan kiinnostusta erilaisiin enkelihierarkioihin että omia mystisiä, johdattavia, turvaan tai pelastumiseen liittyviä kokemuksia. Esimerkiksi ”Oodi Ilolle” ja ”Kosmista energiaa” -teokset osoittavat, että enkelit lähellämme voivat olla myös todella suurikokoisia.

Hanna Variksen ura kattaa yli 90 yksityisnäyttelyä sekä useita kutsu-, ryhmä- ja jurytettyjä näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on useassa ulkomaisissa ja kaikissa Suomen tärkeimmissä kokoelmissa.

Pyhän Henrikin Ekumeenisen Taidekappelin näyttely käynnistää osaltaan Variksen taiteilijauran 40-vuotisjuhlavuoden.

Yhteystiedot:

Hanna Varis, p. 050 63503

hanna.varis@hannavaris.comwww.hannavaris.com

Avajaiset pe 4.11. klo 17.30 – 19.30, tervetuloa!

Oodi ilolle
Kosmista energiaa