Päivä

03. - 30.07.2023
Päättynyt!

Aika

Koko päivä

Eva Rossi-Kivimäki: Unen rajamailta

Brasiliassa asuvan Eva Rossi-Kivimäen upeita taideteoksia on esillä Taidekappelissa heinäkuussa. Avajaiset tiistaina 4.7. kello 18, tervetuloa!

Eva Rossi-Kivimäki luo seinäpaneeleja käyttäen materiaaleina mm. puolijalokiviä, kultaa, viljeltyjä helmiä, mineraaleja, sirkoneja ja lasia.

Taidekappelissa avautuvan näyttelyn nimi viittaa hetkeen, jolloin Rossi-Kivimäen inspiraatio usein herää. Päivän aikana koetut, nähdyt, luetut ja puhutut asiat synnyttävät uuden idean. Tämän näyttelyn pääteemoina ovat nainen ja taivas.

Rossi-Kivimäen naishahmot kuvaavat naiseutta käsitteenä. Heillä ei ole kasvoja, jotka tekisivät heistä muotokuvia. Heillä ei ole käsivarsia, mikä viittaa antiikin ajoilta säilyneisiin patsaisiin. Naiseus on jotakin muuta kuin ulkomuoto tai -näkö. Taiteilija haluaa näillä teoksillaan tuoda esiin joskus hauraaksi tai heikoksi koetun naisen sisällä piilevän vahvuuden. Pitkät, hoikat hahmot ovat kuin taiteilijan nykyisen kotimaan palmut, tyvestä paksut puut kasvavat kapeina korkeuksia kohti, ne taipuvat mutta eivät katkea.

”Olen asunut yli neljäkymmentä vuotta poissa Suomesta, kahdeksassa maassa neljällä mantereella. On kaksi asiaa, jotka ovat muutoksista huolimatta pysyneet samoina: oma vahva suomalainen identiteettini ja yllä oleva taivas, ääretön, mysteerinen ja ikuisesti inspiroiva”, Rossi-Kivimäki kuvaa.

Eva Rossi-Kivimäki on alkuaan Vehmaalta, jossa hän asui 18 vuotta nyt edesmenneen Outi Heiskasen Oheiskodissa. Filosofian Kandidaatin tutkinnon hän suoritti Turun Yliopistossa.

Vuonna 1981 Rossi-Kivimäen aviomiehen työ vei heidät Johannesburgiin Etelä-Afrikkaan. Sitten tulivat muutot Milanoon, Lausanneen, Santiago de Chileen, São José dos Campokseen (Brasilia), Miamiin, Lontooseen sekä Man-saarelle. Vuonna 2007 Kivimäet palasivat Brasiliaan, jossa he asuvat pysyvästi maatilallaan Atlantin sademetsäalueella São Paulon osavaltiossa.

Taiteen tekeminen alkoi Miamissa, jossa Rossi-Kivimäki kävi lyijylasiperuskurssin (Tiffany-tekniikka). Oma studio, muutto Englantiin ja jäsenyys 401.5 Studiossa sekä Skylark-galleriassa Lontoossa, muutto Brasiliaan, jossa hänellä oli pari vuotta oma taidegalleria. Gallerian pitäminen ja oman taiteen tekeminen samanaikaisesti osoittautui liian raskaaksi ja nyt Rossi-Kivimäki on vapaa taiteilija.

Näyttelyitä (yksityis- ja yhteisnäyttelyitä) taiteilijalla on ollut mm. Helsingissä, Miamissa, Chicagossa, New Yorkissa, Tokiossa, Lontoossa, Pariisissa, Berliinissä, Nizzassa, Roomassa ja São Paulossa. Seuraava näyttely on lokakuussa Roomassa (Rome Art Week).

Yhteystiedot

WhatsApp +55 12 996071954 (kirjoitettu viesti, puhelinyhteys ailahtelee)

Sähköposti eva.rossikivimaki@gmail.com

Instagram Eva Rossi Kivimaki

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku

Avoinna ma–ke ja pe 11–16, to 11–18.30, la–su 12–15. Toiminnanjohtaja Aira Kuvaja, p. 0440 550 370, taide.kappeli@gmail.com