Päivä

04. - 29.10.2023
Päättynyt!

Aika

08:00 - 18:00

Aras Jarjis: Ensikatse

Aras Jarjiksella henkilökohtainen taidenäyttely Hirvensalossa

Italialais-suomalaisen taiteilija Aras Jarjiksen maalauksia ja keramiikkatöitä nähdään ensi kertaa Turun seudulla 4.10. alkaen Pyhän Henrikin Ekumeenisessa Taidekappelissa. 

”Ensikatse” -näyttelyssä on esillä yhdeksän öljyvärimaalausta ja kaksitoista keramiikkatyötä vuodelta 2023. 

Vuonna 1957 syntynyt Jarjis opiskeli keramiikkaa, maalausta ja valokuvausta Italian Perugian yliopistossa valmistuen kuvataiteen maisteriksi 1982. Hän on luonut taidetta ja pitänyt näyttelyitä ensin Italiassa ja sittemmin Suomessa muutettuaan sinne vuonna 1997. 

Jarjis on tehnyt työuransa italialaisissa ja suomalaisissa sanomalehdissä graafisena suunnittelijana, kuva- ja videotoimittajana sekä piirroskuvittajana. Nykyisin hän opettaa keramiikkaa Turun ruotsinkielisessä työväenopistossa.

Lokakuussa nähtävä näyttely on Jarjiksen ensimmäinen henkilökohtainen taidenäyttely Turun seudulla, missä hän on asunut vuodesta 2016.   

Saaristossa asuva Jarjis hakee inspiraatiota töihinsä sekä luonnosta että ihmisestä. 

”Ihminen voi olla yksi pahimmista asioista luonnossa, mutta myös parasta. Haluan kuvata ihmisen sekä fyysisen että henkisen kauneuden”, Jarjis luonnehtii. 

Italialainen taideprofessori ja –kriitikko Armando Ginesi (entinen rehtori, Accademia di Belle Arti, Macerata) luonnehtii Jarjiksen maalauksia fyysisiksi. ”Fyysisyys muistuttaa puhdasta olemassaoloa, se täyttää teokset elämällä ja antaa niille merkityksen ja kontekstin…  se ilmenee muodon ja tekstuurin antamisena siveltimenvedoille, jäsenneltyjen ja kerroksellisten maisemien luomisena. Teokset löytävät täyteläisen ja värikylläisen muodon, jolla ne kohoavat kankaasta.” 

Keramiikkateoksissa taiteilija vaihtaa mediaa, muttei tingi kielestä. Maalausten värit korvautuvat valkoiseen saveen luoduilla kolmiulotteisilla muodoilla. Veistokselliset maljakot ovat saaneet inspiraationsa ihmisen anatomian monipuolisista muodoista.

Ensikatse

Aras Jarjis 

henkilökohtainen taidenäyttely, maalauksia ja keramiikkaa

4.-29.10.2023, avajaiset la 7.10. klo 13 – 15

Aukioloaikoina kappelin keräämä sisäänpääsymaksu on 5 euroa, avajaisiin on vapaa pääsy.

aras.jarjis@gmail.com

p. 045 6023221

Rakastunut meri  2023, 61×57 cm, öljy ja sekatekniikka puulle

Räsymatolla, 2023 lasitettu valkoinen savi 45×20 cm