2.10. klo 18:00 – 20:00 Näyttelynavajaiskonsertti: JORMA HYNNINEN Winterreise

Oopperalaulajana tunnettu baritoni Jorma Hynninen (s. 1941) oli kiinnostunut piirtämisestä jo koulupoikana. Keskikoulun jälkeen haaveena oli taidemaalarin ura. Kun Ateneum ei ensi yrittämällä tärpännyt, hän päätyi opiskelemaan Heinolan opettajaseminaariin, jossa hän sai myös pätevää taideopetusta. Kuitenkin seminaarissa virisi myös lauluharrastus ja muutaman opettajavuoden jälkeen opettajan ura vaihtui oopperalaulajaksi. Kiinnostus piirtämiseen ja maalaamiseen ei kuitenkaan sammunut, vaan on jatkunut parin vuosikymmenen katkon jälkeen näihin päiviin saakka.
Franz Schubertin Winterreise on jokaisen Lied-laulajan syvin elämysmatka. Itse läksin matkalle jo 1970-luvulla. Ensimmäisen kerran esitin tämän 24 laulun sarjan Lied-kumppanini Ralf Gothonin kanssa 11.12.1979 ja yhteisiä konsertteja hänen ja muutamien muiden pianistien kanssa on vuosien kuluessa kertynyt lähemmäs sata.
”Winterreisen” yksinäisen vaeltajan matka on lähes lohduttoman surullinen, mutta Schubertin musiikki muuttaa tarinan syvästi koskettavaksi, kauniiksi henkilökohtaiseksi elämykseksi.
Tämän näyttelyn maalauksissa olen yrittänyt kuvat laulu laululta, miten kertomus etenee vaeltajan oman pään sisällä.
Edition Peters: Schubert Lieder, Mezzosopran oder Baryton

Esitettävät laulut:

1.   Gute Nacht
5.   Der Lindenbaum
13. Die Post
21. Das Wirtshaus
24. Der Leierman

Liput 10 euroa