30.6. Turun Taidekappelin avoin haku vuoden 2022 näyttelyihin on alkanut! Haku päättyy 30.6.2021.

Pyhän Henrikin ekumeenisen taidekappelin näyttelyistä vastaa Pyhän Henrikin kappelin kannatusyhdistys ry. Haku on avoin kaikille taiteentekijöille. Kappelin galleriatilaan sopivat niin kuvataiteen, veistosten, valokuvien, tekstiilitaiteen, videotaiteen kuin installaatiotaiteen näyttelyt. Kiinnostavia ovat myös monitaiteen sekä taiteen rajat ylittävät teoskokonaisuudet. Ehdotuksen voi lähettää myös parina tai työryhmänä.

Taidekappeli sijaitsee Turussa Hirvensalon saarella, Meri-Karinan naapurissa hyvien liikenneyhteyksien päässä. Kävijöitä kappelissa on vuosittain noin 10 000. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen Taidekappeli valmistui vuonna 2005. Sisustukseltaan eleetön ja pelkistetty puukappeli tarjoaa erinomaiset puitteet taiteen esiin tuomiselle. Kappelissa järjestetään monenlaisia tilaisuuksia, joiden kävijöitä kiinnostaa myös esillä oleva taide – mm. konsertteja, juhlia, hartauksia ja keskustelutilaisuuksia.

Taidekappelin galleriatila on kappelin etuosassa ennen varsinaista kappelitilaa. Isoja taulutelineitä on käytössä kymmenen, lisäksi pienempiä teoksia voi ripustaa eteisestä kappelitilaan johtavalle käytävälle.

Avoimen haun näyttelyjaksot vuonna 2022 ovat:
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu
Joulukuu

Näyttelyjaksot ovat kestoltaan kuukauden pituisia. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti heti näyttelyn ripustuksen jälkeen. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan.

Kuukauden näyttelyjakson tilavuokra on 1000 euroa (alv 0 %)

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

Näyttelytila ja sen valvonta näyttelyjakson aikana
Näyttelyjulisteen (A4) tulostus ja jakelu Turussa
Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku
Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Taidekappelin tiedotuslistoille
Tiedottaminen Taidekappelin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä erillisissä tapahtumakalentereissa ja menovinkeissä
Henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
Tuki avajaisten järjestelyissä
Kävijämäärän ja median seuranta, näyttelyn dokumentointi
Teosvälitys ja näyttelyn oheismateriaalin välitysmyynti (20 % provisio)

Haku tapahtuu sähköpostitse. Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja näyttelyehdotus sekä CV ja työnäytteitä osoitteeseen taide.kappeli@gmail.com 30.6.2021 mennessä. Näyttelyvalinnat tekee Taidekappelin taidetoimikunta.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Aira Kuvaja, p. 0440 550 370, taide.kappeli@gmail.com