1.6. – 30.6. Helka Immonen: MAALAUKSIA

Maalauksissani toistuvat vaihtuvien aiheiden ohella tietyt pysyvät, abstrahoidut teemat, jotka muuntuvat ajan, teosten koon, värien ja sommittelun mukaan.

Peilit, heijastukset ja luonnonilmiöt kuten sään ja vuorokaudenaikojen vaihtelut rinnastuvat teoksissani myös laajemmin, ihmisen sisäisen ja ulkoisen maailman kokemuksiin.

Värit ja muodot heijastavat taiteilijan ajatuksia ja kokemuksia, ne ovat suhteessa paitsi taiteen historiaan myös taiteilijan elämään. Keskeneräiset maalaukset työhuoneella vaikuttavat toinen toisiinsa. Usein värillinen ratkaisu yhdessä maalauksessa saa aikaan muutoksen myös jossakin toisessa keskeneräisessä maalauksessa.

(Kuva: Helka Immonen: Reflections)

Maalaukseni valmistuvat usein ryhminä, ne heijastavat ajatuksiani ja tulkintojani maailmasta tiettynä ajanjaksona. Taidekappelin näyttelyni teoksia maalatessani silmiini osui työhuoneella sarja vanhempia, muutama vuosi sitten valmistuneita teoksia. Yllättäen ne tuntuivat liittyvän teemoiltaan ja väreiltään uusiin töihini ja täydentävän suunnittelemaani näyttelykokonaisuutta.

Olen koonnut näyttelyn ajatuksissani Taidekappelin filosofiaan sisältyvä ajatus tai toive, että teosten kokeminen puhuttelisi paitsi silmiä, myös katsojan sisintä” Helka Immonen kertoo näyttelystään.